Zaptivaci - Brtve

Brtve visokih performansi za industriju

Naša tvrtka, GMP-TEHNIK, nudi izuzetne brtve proizvedene korištenjem vrhunske SEAL-JET tehnologije, koja predstavlja krajnji domet u svijetu proizvodnje brtvila. Naš proces izrade uključuje pažljiv odabir profila i materijala, te precizno tokarenje na CNC strojevima. Bez obzira na složenost vašeg stroja, naš posebno razvijeni softver omogućuje najveću preciznost u izradi brtvi.

U GMP-TEHNIK-u, ponosimo se širokim asortimanom brtvi koji uključuje više od 150 standardnih profila.

Proizvodimo zaptivače dimenzija od 5mm do 550mm, a veće dimenzije možemo isporučiti u roku od sedam dana.

Pored programa standardnih zaptivača, možemo izraditi i specifične zaptivače na osnovu vašeg crteža i/ili uzorka.

Proizvodnja zaptivača/brtvi se odvija po Seal – Jet tehnologiji, na CNC mašinama, koja predstavlja najnoviji koncept proizvodnje zaptivača na parametarski programiranim CNC mašinama i ne zahtijeva korištenje kalupa.

Proizvodimo zaptivače visoke kvalitete i tačnosti svih standardnih profila, od više vrsta materijala u količinama od jednog ili više komada.

Naša brtvena rješenja izrađena su od visokokvalitetnih materijala koji pružaju izvrsne karakteristike i performanse. S našom bogatom paletom materijala, možemo osigurati da brtve zadovolje različite potrebe i zahtjeve, uključujući visoke temperature, otpornost na kiseline, trenje i habanje, kao i druga fizikalna opterećenja.

Naša ponuda zaptivača obuhvata različite tipove brtvila, svaki dizajniran za specifične potrebe i funkcije u vašim strojevima i uređajima.

 • S-zaptivači klipnjače: Ovi zaptivači se koriste za brtvljenje klipnjače i osiguravaju pouzdano zaptivanje tokom rotacije i oscilacije.

 • K-zaptivači klipa: Namijenjeni su brtvljenju klipova u cilindrima te osiguravaju efikasno brtvljenje i zaštitu od curenja.

 • A-brisači: Ovi brisači su dizajnirani da uklanjaju nečistoće i prljavštinu s površine klipa te osiguravaju njegovu glatku i bezbrižnu operaciju.

 • F-vodeći prstenovi: Služe kao vodilice klipa i osiguravaju stabilnost klipa unutar cilindra.

 • St-potporni prstenovi: Namijenjeni su podršci klipa u cilindru te sprečavaju neželjeno pomicanje i trošenje klipa.

 • R-rotacioni zaptivači: Ovi zaptivači omogućuju rotaciju osovine uz minimalno trenje i gubitak energije.

Da bismo osigurali da vam pružimo zaptivač koji savršeno odgovara vašim potrebama, potrebno je slijediti ovaj jednostavan postupak:

 1. Radni medij: Molimo vas da nam navedete vrstu radnog medija s kojim će zaptivač dolaziti u kontakt. To može biti hidraulično ulje, motorno ulje, zrak ili neki drugi medij.

 2. Informacija o funkciji: Definirajte nam funkciju ili mjesto ugradnje zaptivača u vašem sustavu. Trebamo znati je li potrebno brtvljenje klipa, klipnjače, brisača, O-prstena ili nekog drugog tipa brtvila.

 3. Profil zaptivača: Odaberite profil zaptivača koji vam odgovara - može biti standardni profil ili možete dostaviti crtež specifičnog profila koji trebamo izraditi. Dimenzije žlijeba: Ako imate specifične dimenzije ugradbenog prostora ili žlijeba, molimo vas da ih jasno definirate. Također, možete nam poslati uzorak originalnog zaptivača ako postoji.

 4. Radni parametri: Navodite relevantne radne parametre, kao što su pritisak, temperatura i brzina izvlačenja klipnjače. Ove informacije nam pomažu odabrati materijale i dizajn zaptivača koji će najbolje odgovarati vašim zahtjevima.

Pored programa standardnih zaptivača, možemo izraditi i specifične zaptivače na osnovu vašeg crteža i/ili uzorka.

 

Imate pitanja? Tu smo da vam pružimo odgovore i rješenja.

Obratite nam se s povjerenjem.
+387 33 425 196

Očekujemo vaš poziv ili poruku.

  bs_BABosnian